Wie ben ik ?

Ik ben Nicky Rouma, geboren in 1987. Een jaar na mijn geboorte begon mijn ‘ziekenhuis-carrière’ in Leuven. 

Er werd cystinosee geconstanteerd, een stofwisselingsziekte door een afwijking in een gen. De ziekte slaat vooral op de ogen en de organen.

Door deze ziekte heb ik in 1998, op 11-jarige leeftijd, een eerste niertransplantatie gekregen.
 

Vanaf mijn eerste transplantatie verliep alles vlekkeloos. Aangezien ik een fervente fietser ben, heb ik in 2015, 2017 en 2019 de Mont Ventoux beklommen met Transplantoux. Transplantoux is een organisatie die mensen met een orgaandonatie in beweging wil krijgen.

 


Throwback. Normaal was het de bedoeling om dit al te doen in 2013. Het noodlot sloeg toen echter toe door de constatatie van post-transplant-lymfoom-kanker. Een soort hodgkin. Een helse tijd met 4 chemokuren en 15 bestralingen. 10 dagen intensieve en uiteindelijk 3 maanden ‘verblijf’ in het UZ Gasthuisberg. Met als gevolg opnieuw leren wandelen, lopen, fietsen, …

 
 Door de kanker was mijn donornier echter achteruitgegaan waardoor in 2020 een nieuwe transplantatie zich opdrong. Op 9/6/2020 gaf mijn moeder mij een nieuwe nier. Die doet het  voorlopig uitstekend.
 

Daarom ben ik de uitdaging aangegaan, met andere getransplanteerden, om mee te doen aan de World Transplant Games in April 2023 te Perth, Australië. Een soort olympische spelen voor getransplanteerden.
 

 
Reacties

Populaire posts van deze blog

We beginnen aan de 5de week training

Eerste keer de weg op !

Interview voor Nationale Loterij met Felice Dekens